Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Η Τίνα Μπιρμπίλη προωθεί νομοσχέδιο για τα ποδήλατα

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για το ποδήλατο, με επιστολή της προς τα μέλη της ανοικτής συνέλευσης ποδηλατών, «ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ».

Η κ. Μπιρμπίλη ανέφερε ότι το σχέδιο «Αθήνα 2014» για την ανάπλαση της πρωτεύουσας, θα έχει οφέλη και για τους ποδηλάτες.

Επίσης, πρόσθεσε ότι προωθείται η κατασκευή ποδηλατοδρόμου, που θα εκτείνεται από την Κηφισιά μέχρι το Φάληρο.

«Υπάρχει μπροστά μας πολλή δουλειά. Είναι αναγκαίο να ασκηθεί μια ολοκληρωμένη πολιτική για την πολεοδομία και την κινητικότητα και το υπουργείο είναι αποφασισμένο να το κάνει» σημείωσε στην επιστολή της.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι πολλές από τις προτάσεις της ομάδας ποδηλατών, θα ενσωματωθούν στο σχετικό νόμο.
Οι ποδηλάτες ζητούν, μεταξύ άλλων, να επιτραπεί η μεταφορά των ποδηλάτων από το Μετρό, να υλοποιηθεί δίκτυο ποδηλατοδρόμων και να αλλάξει ο ΚΟΚ, τον οποίο χαρακτηρίζουν αναχρονιστικό.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, δεσμεύτηκε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν θα αφορά μόνο την πρωτεύουσα, αλλά και τα προβλήματα κάθε ελληνικής πόλης.

«Είναι τα ίδια, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, αυτών που παράγει το μοντέλο της Αθήνας», τόνισε η ίδια.

«Προβλέπω ότι η συνάντηση που σύντομα θα έχουμε, θα μας δώσει την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικότερα τις βάσεις συνεργασίας μας, η οποία θα είναι για το υπουργείο πάρα πολύ σημαντική», καταλήγει η υπουργός στην επιστολή της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου